Månadskrönikor

Månadskrönikan Mars 2024

Olof-Beckman.jpg Abba Fader som är i himlen, Du är initiativtagaren, Du har ju är skapat oss.
Helgat vare Ditt namn. Vad betyder det? Du är, full av kärlek, fördragsamhet, tålamod och förlåtelse. Själva saknar vi det, så helga oss så vi kan hålla Ditt namn heligt och reflektera något av vem Du är.
Tillkomme Ditt rike! Det är så stort, och ändå börjar det med något som är så litet som ett senapsfrö, vår tro. Det är Din vilja som ska råda inte vår. Och vi uppmanas att söka Ditt rike och Din rättfärdighet. I Ditt rike är det Du som har makten och vi förstår det när vi slutar söka efter egen makt. Vi har frihet att gå vår egen väg men den leder fel, vi kan inte hantera den.
Ske Din vilja! Lär oss vad det betyder. Jag vill Inte ha friheten, jag vill vara Din livegne. Jesus sa, ”Orden jag talar till er säger jag inte av mig själv. Fadern bor i mig och gärningarna är hans verk.” Lär oss vad det betyder.
Förlåt oss våra skulder, såsom vi förlåta dem som är oss skyldiga. Får jag vända på det? Lär oss förlåta som Du förlåter, för om Du förlåter som vi förlåter då är det ute med oss.
Far Du har ju makten och härligheten, i all evighet, och går vi vilse, som nyfikna lamm, kom då med din käpp och stav och led oss åter in i Din närhet. Du är vår Herde, bara i Dig finner vi ro, Du är vårt fäste. Hos Dig är vi trygga och får vila från egna vägar och dåraktiga tankar. Från Dig har vi kommit och till Dig vill vi komma åter. Låt oss få glädjas i Din närhet, Du är vår Far, Fader över allt vad Fader heter i himlen och på jorden.
Amen!

// Olof Beckman

freedom-307791.png

Gläd er alltid i Herren. Än en gång säger jag: gläd er!
Fil 4:4

Dop-4.JPG

Stöd gärna församlingens verksamhet!
Stöd med förbön och ekonomiska bidrag.
Det finns flera sätt att ge på. Ge din gåva kontant i insamlingen vid Gudstjänsten.
Eller du kan sätta in den på p-giro nr: 46 22 59-3
eller Swisha på nr: 123 696 85 72

Just-Earth-logga.jpg

Bildsalladsskord.jpg

Karlskoga-Degerfors Baptistförsamling

LoggaKBfargutanslogangenomskinlig.png

Ingemarsvägen 2, 69138 Karlskoga, Sweden
karlskogabaptist@gmail.com
http://www.karlskogabaptist.se
Stöd församlingens arbete med bön, och ekonomiskt via P-giro 462259-3 , Swish 123 696 8572