Vårt Missionsarbete

Missionsprojekt "Just Earth", som vi stöder i församlingen.

Läs mer i vårt nyhetsbrev, översatt av Olof Beckman,
Klicka på länken Nyhetsbrev november 2020 länktext

Vill du ge en gåva till detta arbete så märk gåvan med "Mission".
Du kan ge via P-giro 46 22 59-3 eller Swish nr 123 696 85 72 .

Just-Earth-logga.jpg

Vi stöder Missionsprojektet "Just Earth" i Maseno provinsen i Kenya samt numera även i Uganda med regelbundna insamlingar.
Det här är ett projekt där deltagarna får gå en treårig jordbruksskola och hjälp att komma igång med ett rationellt jordbruk. De får lära sig hur man använder gödningsmedel på rätt sätt och vilka grödor som passar var osv.

Resultatet har blivit en mångdubblade skördar och de kan nu leva på sitt jordbruk.

Parallellt med undervisningen i jordbruk ingår det också en Bibelskola som deltagarna går i. De får också lära sig att ge tionde av sin inkomst och blir på så sätt gåvogivare istället för bidragstagare.

Familjerna som går in i projektet får också ta sig an och adoptera ett föräldralöst barn som ska tas hand om precis som deras eget barn.

En bondes berättelse – Pauline

Just-Earth-glad-kvinna.jpg Innan jag gick med i en jordbruksskola brukade jag tigga till mat varje dag. Mina barn hade dålig hälsa och jag grälade med min man för att vi saknade mat.

Jag började fundera på vad jag kunde göra för att vi skulle få mat. Jag startade en liten affärsrörelse, men det varade inte länge för jag kunde inte köpa tillräckligt med mat för den lilla avkastning som det gav.

En söndag när jag gick till kyrkan påannonserades det goda nyheter om att det skulle starta upp en jordbruksskola. Efter Gudstjänsten anmälde jag mig bara för att testa av det. När skolan startade fick vi säd och gödningsmedel genom en marknads lånegrupp och jag tillämpade alla de kunskaper jag fått lära mig. Med stor förvåning skördade jag sju 90 kg säckar med majs den första skördeperioden och fyra säckar i den andra perioden. Det här var som en dröm för mig. Jag kunde inte tro mina ögon.

Kära vänner, nu är jag glad och lycklig med min familj och jag har inte längre de här grälen med min man. Jag har lärt mig att så, så många olika grödor som jag kan sälja, jag kan köpa kött, fisk och socker. Jag är så glad i mitt hjärta, Min familj har nu god hälsa.

Gud välsigne er!
Pauline

freedom-307791.png

Gläd er alltid i Herren. Än en gång säger jag: gläd er!
Fil 4:4

Dop-4.JPG

Stöd gärna församlingens verksamhet!
Stöd med förbön och ekonomiska bidrag.
Det finns flera sätt att ge på. Ge din gåva kontant i insamlingen vid Gudstjänsten.
Eller du kan sätta in den på p-giro nr: 46 22 59-3
eller Swisha på nr: 123 696 85 72

Just-Earth-logga.jpg

Bildsalladsskord.jpg

Karlskoga-Degerfors Baptistförsamling

LoggaKBfargutanslogangenomskinlig.png

Ingemarsvägen 2, 69138 Karlskoga, Sweden
karlskogabaptist@gmail.com
http://www.karlskogabaptist.se
Stöd församlingens arbete med bön, och ekonomiskt via P-giro 462259-3 , Swish 123 696 8572